BPM teruggave bij export

 

Auto's met een datum tenaamstelling vanaf 16 oktober 2006 komen in aanmerking voor gedeeltelijke teruggave van de betaalde BPM. Dit is de zogenaamde rest-bpm. Heeft u bijvoorbeeld een auto van 2015 verkocht voor export? Dan kan het gauw om een paar duizend euro's gaan wat we voor u kunnen terugvragen. Vuistregel: Hoe hoger de nieuwwaarde van de auto was bij eerste aanschaf(datum eerste toelating), hoe hoger de rest BPM.

 

Voorwaarden voor teruggave BPM

* De auto moet een datum 1e tenaamstelling hebben van 16 oktober 2006 of jonger.

* Voertuig moet geëxporteerd zijn naar een EU-land, Noorwegen, Liechtenstein of Ijsland. 

* Een buitenlandse EU-registratie(kentekenbewijs) is vereist, en het bewijs hiervoor moet u kunnen overleggen. U vraagt de nieuwe eigenaar om een foto zodra deze is geregistreerd in het land van bestemming.

* Voertuig moet rijdbaar zijn op moment van export. Het voertuig mag dus in het kentekenregister geen melding voor "WOK" hebben (Wacht Op Keuren, auto met schade waarvan de politie het kenteken heeft ingenomen).

BPM teruggave bij export buiten de Europese Unie
Wordt uw voertuig geëxporteerd naar een land buiten de EU?  Dan zou er in principe geen gebruik gemaakt kunnen worden van de teruggave regeling. Er is een wettelijke manier waardoor het toch mogelijk is een deel van de BPM terug te ontvangen. Het is mogelijk en vrij eenvoudig om de auto eerst naar een EU land te exporteren (Duitsland of Belgie) alvorens deze te registreren buiten de EU. Vraag naar de mogelijkheden.

Hoe bereken wij de teruggave BPM?
Hiervoor maken wij gebruik van een BPM export calculator. Doordat wij weten wat de betaalde BPM bij nieuwe aanschaf was, kunnen wij aan de hand van een afschrijvingspercentage uitrekenen wat de huidige rest-bpm is. Dit is dan ook het bedrag dat wij voor u kunnen terugvragen.

Hoe regelen wij de teruggave?
Uw auto moet allereerst als geëxporteerd geregistreerd staan. Is dit nog niet gebeurd, dan kunnen wij u daarbij helpen. Wij kunnen het voertuig voor u afmelden(exportdocument) en vrijwaren. De aanvraag voor de bpm-teruggave dient binnen 13 weken vanaf de exportdatum te hebben plaatsgevonden.

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vul onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!

 

 

Wij berekenen voor u de teruggave bpm bij export, en vragen deze voor u aan bij de Belastingdienst.